WwW.CHaTKaLBiM.CoM FORUM SİTESİNE HOŞGELDİNİZ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
WwW.CHaTKaLBiM.CoM FORUM SİTESİNE HOŞGELDİNİZ

ÜYE OLURKEN KULLANACAĞINIZ ŞİFRE HARF VE SAYI İÇERMESİ MECBURİDİR

En son konular

» ChatKalbim.Com (KalbimFM) DJ'leri
Mangal olayı EmptyC.tesi Kas. 13, 2010 2:56 pm tarafından efsane

» AtakaN_05 Daha neolsun
Mangal olayı EmptyC.tesi Kas. 06, 2010 5:18 am tarafından DisCoNNeCt

» Server de ki Gorevkilerin hakkın da
Mangal olayı EmptyC.tesi Ekim 30, 2010 4:18 am tarafından DisCoNNeCt

» Nohutlu Gurcu Çorbası
Mangal olayı EmptyCuma Ekim 29, 2010 10:04 am tarafından Cin

» din büyüklerimizden güzel sözler
Mangal olayı EmptySalı Ekim 26, 2010 4:19 am tarafından DisCoNNeCt

» salatı tefriciye'nin hukmu nedir?
Mangal olayı EmptySalı Ekim 26, 2010 4:14 am tarafından DisCoNNeCt

» ibâdet nedir
Mangal olayı EmptySalı Ekim 26, 2010 4:14 am tarafından DisCoNNeCt

» PEYGAMBERİ ANLAMAK SÜNNETULLAH'IN ÇEMBERİNDEN GEÇER.
Mangal olayı EmptySalı Ekim 26, 2010 4:12 am tarafından DisCoNNeCt

» Tevbe - islami şiir - Dini video klip
Mangal olayı EmptySalı Ekim 26, 2010 12:54 am tarafından DisCoNNeCt

Tarıyıcı

Dost Siteler

WwW.CHaTKaLBiM.CoM WwW.RaDYoeFSaNe.uS

    Mangal olayı

    Cin
    Cin


    Mesaj Sayısı : 90
    Puan : 250
    Kayıt tarihi : 10/10/10
    Nerden : heryerden ordan burdan :)

    Mangal olayı Empty Mangal olayı

    Mesaj tarafından Cin Paz Ekim 24, 2010 6:06 am

    Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için, iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir. Mangal yaparken etten akan yağlar, kor halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye sebep olur. Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir. İster fırında olsun ister mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur. Ama fırın ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur. Bu işin de altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su doldurmanız yeterli. Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır

      Forum Saati Paz Mayıs 12, 2024 4:03 pm