Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için, iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir. Mangal yaparken etten akan yağlar, kor halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye sebep olur. Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir. İster fırında olsun ister mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur. Ama fırın ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur. Bu işin de altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su doldurmanız yeterli. Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır
Arama
En son konular
Dost Siteler
WwW.CHaTKaLBiM.CoM
WwW.RaDYoeFSaNe.uS
Mangal olayı
Cin- Mesaj Sayısı : 90
Puan : 250
Kayıt tarihi : 10/10/10
Nerden : heryerden ordan burdan :)
- Post n°1
C.tesi Kas. 13, 2010 2:56 pm tarafından efsane
» AtakaN_05 Daha neolsun
C.tesi Kas. 06, 2010 5:18 am tarafından DisCoNNeCt
» Server de ki Gorevkilerin hakkın da
C.tesi Ekim 30, 2010 4:18 am tarafından DisCoNNeCt
» Nohutlu Gurcu Çorbası
Cuma Ekim 29, 2010 10:04 am tarafından Cin
» din büyüklerimizden güzel sözler
Salı Ekim 26, 2010 4:19 am tarafından DisCoNNeCt
» salatı tefriciye'nin hukmu nedir?
Salı Ekim 26, 2010 4:14 am tarafından DisCoNNeCt
» ibâdet nedir
Salı Ekim 26, 2010 4:14 am tarafından DisCoNNeCt
» PEYGAMBERİ ANLAMAK SÜNNETULLAH'IN ÇEMBERİNDEN GEÇER.
Salı Ekim 26, 2010 4:12 am tarafından DisCoNNeCt
» Tevbe - islami şiir - Dini video klip
Salı Ekim 26, 2010 12:54 am tarafından DisCoNNeCt